5-8 nyanser vitare tänder

Även de mest effektiva tandvårdstipsen kan ha svårt att motverka vissa missfärgningar. Regelbunden konsumtion av kaffe, te, vin och tobak kan ge tänderna en gulaktig nyans som är svår att bli av med på egen hand.

Vår skonsamma blekningsbehandling med UV-teknik lyfter tänderna med 5-8 nyanser, vilket motsvarar en vitare tandfärg med upp till 30%. Genom att undvika värme och ilningar är vår behandling bekväm och skonsam för både tänder och tandkött. UV-ljuset aktiverar blekningsmedlet säkert, vilket effektivt bryter ner missfärgningar och fläckar på tändernas yta och ger dig ett märkbart vitare leende

Hur går tandblekningen till?

Genom en säker kemisk process bryter vårt effektiva blekmedel ned missfärgningar i tandens yttersta lager, emaljen, och når ända in i tandbenet.

För att motverka ilningar skyddar vi först tandköttet noggrant innan blekningen påbörjas. Vi bleker sedan tänderna i fyra sessioner om 15 minuter vardera. Detta resulterar i en synbart ljusare tandfärg.

Förberedelse inför Tandblekning

Vi rekommenderar att du tar bort tandsten, plack och missfärgningar senast 3-4 månader innan tandblekningen för bästa möjliga resultat. Något vi givetvis kan erbjuda dig. Läs mer HÄR

Innan tandblekningen undersöker tandläkaren eller tandhygienisten noggrant din mun för att bedöma vilka tänder som kan blekas och vilken metod som passar bäst för dina behov.

En viktig aspekt att komma ihåg är att fyllningar, implantat och kronor inte påverkas av blekning. För att uppnå ett enhetligt resultat kan dessa behöva bytas ut till den nya nyansen som dina tänder får efter blekningen.

Så långe håller en tandblekning

Hur länge tandblekningen håller varierar beroende på livsstilsval och munhygien. Om du fortsätter med vanor som snusning eller kaffedrickande efter behandlingen, kan resultatet försvagas. Konsumtion av mat och dryck som orsakar missfärgningar kan också förkorta effekten av blekningen, vilket leder till att tänderna återigen blir missfärgade. God munhygien är avgörande för att upprätthålla ett långvarigt resultat. Generellt sett kan du förvänta dig att din tandblekning håller i ungefär två år.